WebArchiv - archiv českého webu

Modlitba za dárce i obdarované - říjen 2011

„Bůh má moc zahrnout vás všemi dary své milosti, abyste uměli být spokojeni s tím, co máte, a ještě vám přebývalo pro každé dobré dílo.“ 2K 9,8

Bože, dárce mnohých a dobrých darů, děkujeme ti, že nás ze své štědrosti stále obdarováváš.

Děkujeme ti za štědrost, která se projevuje i skrze druhé lidi. Děkujeme ti, že po mnoho let mohli křesťané v naší zemi dostávat finanční dary od sester a bratří z církví ze zahraničí. Děkujeme ti za ochotu evangelických duchovních rozdělit se ze svého s druhými, kteří na tom nebyli a nejsou po hmotné stránce tak dobře jako oni. Děkujeme ti za příklad prvotní církve, kdy se věřící lidé z bohatších obcí dělili s druhými, kteří to potřebovali.

Uvědomujeme si, že mnozí lidé ve světě strádají a mají skutečný nedostatek. Ať se jim dostává ochotné a účinné pomoci. Ať tvou milost pociťují obdarovaní a tvé požehnání provází všechny dárce.

Pomáhej překonávat naši lidskou chamtivost a sobectví. Vzbuzuj v nás ochotu rozdělit se s těmi, kteří pomoc potřebují a využijí ji k dobrému.

Buď s námi, když se starostí a obavami hledíme do budoucnosti. Chceme na tebe spolehnout a vyznat, že když se budeme tebe držet, na tebe spoléhat a tebou se necháme vést, nebudeme mít nedostatek. Prosíme dej, abychom toužili po tobě, Bože, hledali především tvé království, usilovali o jeho hodnoty a vše potřebné nám k životu přidávej.

Amen.



Tomáš Butta, patriarcha

Marie Trtíková publikováno: 18.10.2011 01:16 zobrazeno: 2654x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus