WebArchiv - archiv českého webu

Podbořany chystají program na Velký pátek

25.03.2016

 

Stejně jako loni i letos zveme na program o velikonočních svátcích do podbořanského kostela Božího Spasitele. Místní bratři, sestry a spolek OKAP s podporou města navazuje na loňský program Velikonoce s paškálem. Letos se oslava bude konat na Velký pátek 25. 3. od 13 hodin. Pro rodiny s dětmi bude na zahradě připravena velká nafukovací skluzavka a společně si také mohou na místě zapálit ohýnek. Kostel bude u příležitosti Velikonoc vystavovat malby akademického malíře Jana Kutry, který se ve své tvorbě dlouhodobě věnuje náboženským motivům. Od 16 hodin proběhne slavnostní vernisáž za účasti tvůrce a s hudebním doprovodem Josefa Bašty. “Neznám silnější příběhy než ty v bibli,“ řekl před lety malíř a jeho tvorba je toho dokladem. V roce 1994 začal pracovat na sérii Křížová cesta, později přibyla série První svědkové (kde vyobrazil některé svaté) a Motivy z Nového zákona. V kostele Božího Spasitele bude k vidění dvacet až třicet děl a to celý duben.
Velikonoční mše se zapálením tradičního paškálu začne od 17 hodin. Pořadatelé chystají také představení projektu revitalizace zahrady u kostela, která bude letos realizována. „Věříme, že si každý z programu najde to své a také doufáme, že budeme moci představit to, co nás na zahradě letos čeká. Chystáme ji zvelebit a otevřít široké veřejnosti. Bez zapojení místních lidí by to ale nešlo. Doufáme, že se najdou ti, kteří budou ochotni přiložit ruku k dílu,“ říkají dobrovolníci z Okapu. 



Václav Drašnar publikováno: 17.03.2016 01:56 zobrazeno: 1384x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus