WebArchiv - archiv českého webu

XXI. kurz varhaníků a zpěváků 2014

08.08.2014

Půvabné Nové Město nad Metují se v letošním roce ve dnech 8. 8. - 16. 8. stane místem již tradičního setkání hudebníků naší církve. 

Kurz je určen pro všechny, kteří rádi hrají a zpívají, pro začátečníky i pokročilé. Nabízí prožít dny naplněné činorodostí, radostí a přátelstvím, dny, které dávají šanci nejen rozvíjet hudební schopnosti a dovednosti, ale také přispívají k růstu víry. To vše pak účastníci mohou zúročit ve službě v našich sborech.  Z bohatého programu připomínáme připravovaný poznávací výlet, biblickou večeři, bohoslužby, ranní a večerní zamyšlení, při nichž se účastníci střídají v doprovodu písní, hru na varhany zaměřenou na zdokonalení doprovodu liturgie a písní, přednášky, nácvik sborového zpěvu, závěrečný koncert účastníků kurzu, společné stolování.

Sraz účastníků bude v pátek 8. 8. v odpoledních hodinách na novoměstské faře, kurz ukončíme 16. 8. sobotní songovou bohoslužbou a závěrečným obědem. Kurzovné činí 3000,-Kč - v tom zahrnuto ubytování, celodenní stravování.

Přihlášky zasílejte na adresu NO CČSH Zlín, Štefánikova 6305, 760 01 nebo na mailovou adresu: noccsh.kov@seznam.cz do konce června 2014. Kurz se koná pod patronací Královéhradecké diecéze a jejího biskupa br. Pavla Pechance.

Díky za pomoc v přípravě hudebního setkání patří sestře farářce Petře Tamchynové a sestře Anne-Marii Bártové z Nového Města nad Metují. Varhaníci, zpěváci, tedy neváhejte, přihlaste se a přijeďte radostně prožít krásné letní dny.

Na všechny účastníky se těší Zdeněk Kovalčík, vedoucí kurzu varhaníků a zpěváků a farář ve Zlíně.



Václav Drašnar publikováno: 12.05.2014 02:35 zobrazeno: 2015x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus