WebArchiv - archiv českého webu

Církev československá husitská připomíná 588. výročí úmrtí Jana Žižky z Trocnova

Církev československá husitská tradičně připomíná výročí úmrtí Jana Žižky z Trocnova jednak u památníku v Sudoměři (v sobotu 6. října 2012 od 14.30 h) a v kasárnách Jana Žižky z Trocnova v Liberci (v pátek 12. října 2012 od 18 h).

Církev československá husitská ve spolupráci s obcí Čejetice pořádá při příležitosti 588. výročí smrti Jana Žižky z Trocnova 6. října setkání u Památníku v Sudoměři. Na úvod setkání vystoupí Malá muzika ZUŠ Strakonice a své projevy přednesou patriarcha Tomáš Butta, starostka obce Čejetice Ivana Zelenková, plzeňský biskup Filip Štojdl, vojenský kaplan Marek Švancara a další hosté. Vystoupí také Dialog na cestě a po pietním aktu položení věnců, modlitbě a státní hymně předvedou své umění Šermíři SHŠ Kalich. Setkání se bude konat v spolupráci s Armádou ČR, Sborem dobrovolných hasičů Čejetice a Sborem selských jízd Jana Žižky z Trocnova.

Církev československá husitská spolu s náboženskou obcí Liberec pořádá ve spolupráci s Armádou České republiky 12. října setkání v kasárnách Jana Žižky z Trocnova. Po úvodním projevu královéhradeckého biskupa Štěpána Kláska promluví na téma Jan Žižka v zahraniční literatuře PhDr. Milan Svoboda a na téma Ideová východiska Žižkovy doby ThDr. Martin Chadima. Závěrečným projevem vojenského kaplana Mgr. Davida Tomčíka a státní hymnou bude setkání zakončeno. Mezi jednotlivé body programu je zařazeno vystoupení hudebního souboru Kvintus. 



Helena Bastlová publikováno: 04.10.2012 01:03 zobrazeno: 3799x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus