WebArchiv - archiv českého webu

Světová rada církví vyvíjí digitální mapu zobrazující církevní projekty na podporu dětí

19.10.2017

Světová rada církví (WCC) vytvořila platformu usnadňující komunikaci a spolupráci mezi církvemi a jejich partnery, kteří se zavázali podporovat děti za účelem zlepšení jejich života. Platforma má podobu digitální mapy, která zobrazuje a propojuje jednotlivé aktivity církví a jejich partnerů.

„Těší mě, že velké množství členských církví reagovalo na dané pozvání pozitivně. To ukazuje na vysokou míru připravenosti a nadšení pro spolupráci v rámci WCC,“ uvedl generální tajemník WCC rev. Olav Fykse Tveit. „Vyjadřuji vám všem hluboký dík za to, že jste jako zástupci církví pozvedli hlas za zlepšení života dětí.“

A jak platforma funguje? Platformu (https://commitments-to-children.oikoumene.org) může využít každá církev, která je odhodlaná pomáhat dětem a chce se podělit o odborné informace nebo o aktuální potřeby. Uživatelé platformy pak mohou na základě vyhodnocení zobrazené mapy identifikovat možné partnery, kteří sdílejí stejné priority.

Pokud má nějaká církev nebo organizace zájem podpořit společné úsilí o zlepšení života dětí, může informovat WCC prostřednictvím on-line průzkumu na adrese https://surveys.oikoumene.org/children.

Zdroj: WCC



Miroslava Čejková publikováno: 25.10.2017 10:17 zobrazeno: 822x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus