WebArchiv - archiv českého webu

Pomozte postiženým povodněmi

Církev československá husitská ve spolupráci s Diakonií CČSH vyhlásila finanční sbírku na pomoc obětem letošních povodní. Mnohé náboženské obce mají již z minulých let s povodněmi zkušenosti, a tak jsou připraveny pomoci těm, kterých se tato událost dotkla nyní.

 

Finanční pomoc je možné zasílat na speciální povodňový účet:

43-570420277/0100, variabilní symbol 31

 

Diakonie a misie CČSH organizuje tuto pomoc v rámci Církve československé husitské a je garantem toho, že všechny tyto prostředky v plné výši budou směřovat konkrétním osobám a institucím do postižených oblastí. 

Na pomoc do postižených oblastí bude věnována i sbírka z bohoslužeb, konaných při příležitosti 594. výročí mučednické smrti Mistra Jana Husa dne 6. července 2009 od 15 hodin v Betlémské kapli v Praze.

Veškeré finanční prostředky budou předány přímo obětem letošních povodní za pomoci diecézí a farních úřadů v postižených oblastech. O výši vybraných prostředků a jejich rozdělení vás budeme informovat a budou také zveřejněny prostřednictvím Českého zápasu a webových stránek církve.

 

Na základě další domluvy s koordinátory pomoci v postižených oblastech a ve spolupráci s ostatními církvemi organizujeme pomoc dobrovolníků, můžete se obrátit i na nás, pokud i vy máte možnost pomoci touto formou. Věcné sbírky budou organizovány až na základě konkrétní potřeby; i o tomto vás budeme ihned informovat. Duchovní sou připraveni poskytnout své služby těm, kteří je budou potřebovat.

 

Děkujeme za pomoc těm, kteří se ocitli v nouzi.

 

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás můžete kdykoliv obrátit (tel: 723 255 696, diakonie@ccsh.cz).



Diakonie Církve československé husitské

Helena Bastlová publikováno: 01.07.2009 08:57 zobrazeno: 7153x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus