WebArchiv - archiv českého webu

Výzva k Noci kostelů

Milé sestry a bratři!

Letošní NK se koná 29. května 2015. Poslední možnost se do ní přihlásit je 31.3. Pokud tedy o svém přihlášení uvažujete, neváhejte a rozklikněte si odkaz http://www.nockostelu.cz/index.php?pg=informace&RokNK=2015. Ten Vás již zavede na správnou cestu. Pokud byste si nevěděli s čímkoli rady, kontaktujte nejlépe paní Pospíšilovou (z Římskokatolické církve), která má NK v Brněnské diecézi na starosti. Je velmi ochotná a ráda Vám poradí, kontakt najdete na stránce. Brněnské sbory, které se do NK zapojí, mají navíc možnost zadat svůj program do společné brožurky. Právě ta Vám zajistí, že se do Vašeho sboru přijdou lidé podívat. Program musíte zadat do konce března, pak už půjde brožura do tisku.

K programu:

Rozhodně se ho nebojte. Nikdo po Vás nechce nákladné koncerty, divadelní představení apod. Naše sbory poutníci při NK rádi i jen tak navštěvují, protože mají málo možností do nich běžně nahlédnout. Je však velmi vhodné naše sbory otevřít právě v letošním roce, kdy si připomínáme velké husovské jubileum. Na diecézi vznikne letáček s přehledem všech husovských akcí, které se během jara a léta budou letos konat. Právě tento letáček by si měli všichni poutníci z našich sborů odnést. Program Noci kostelů by měl také na Jana Husa odkazovat. Je zcela na Vás, jak jej pojmete, podle svých možností. S Českou televizí jsme již dojednali možnost promítnout při NK v libovolném počtu našich sborů nový film Jan Hus. Ten bude shodou okolností ČT právě 29. 5. vysílat. My ovšem dostaneme disk, který si budeme moci volně distribuovat po našich sborech. Pokud tedy máte možnost zapůjčit si plátno a projektor, můžete při NK promítnout zbrusu nový film o Janu Husovi. Jednáme také o možnosti promítat pohádky pro děti z dílny ČT - konkrétně 9 dílů série Dějiny udatného českého národa (o Husovi, husitech, Petru Chelčickém a Jiřím z Poděbrad). Na takové promítání můžete do sboru přilákat na konkrétní čas děti.

Srdečně Vás zdravím, pokud byste měli nějaký dotaz, klidně pište nebo volejte. Pokud budu vědět, rád Vám pomohu.

Mgr. Michal Horák

Brněnská diecéze Církve čs. husitské

mediální prezentace

+420 774 64 32 05

  http://ccshbrno.cz

https://www.facebook.com/husitebrno  



Václav Drašnar publikováno: 17.03.2015 11:29 zobrazeno: 2896x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus