WebArchiv - archiv českého webu

Modlitba při rozloučení s biblickým teologem prof. Zdeňkem Sázavou

24.01.2017

„V tom se ukázala Boží láska k nám, že Bůh poslal na svět svého jediného Syna, abychom skrze něho měli život.“ 1. list Janův 4,9  

Bože, Stvořiteli a Dárce života,

děkujeme ti za život a dílo bratra profesora Zdeňka Sázavy, který byl odvolán k tobě na věčnost ve věku 85 let.

Děkujeme ti, že bratr profesor Sázava nás uváděl v církvi do poznání Písma svatého a vedl nás ke tvému Slovu.

Děkujeme ti za vše, co tento tvůj služebník a svědek Slova během svého života dobrého vykonal a uskutečnil. Jeho dílo zvěstovatele evangelia a biblického teologa zůstává k užitku mnohým v církvi i na fakultě.

Děkujeme ti za jeho víru a vzdělanost, za jeho pracovitost i skromnost, za jeho odbornou náročnost, ale i za jeho lidskou přívětivost, hřejivost jeho slov a srdečný zájem o druhé.

Bože, náš milosrdný Otče,

odevzdáváme bratra profesora Zdeňka Sázavu tobě, se vším, co v jeho životě bylo dobré, krásné a prospěšné, ale i bolestné a těžké, a prosíme pro oběť a milost tvého Syna Ježíše Krista, proveď ho jako dobrý Pastýř roklí stínů smrti (Ž 23,4) ke světlu života (J 8,12), ať může zakoušet dokonalý pokoj (Ž 37,11) a věčnou lásku v království tvého milovaného Syna (Ko 1,3).

Tobě, Bože, vzdáváme dík za tvé věčné Slovo, které se pro nás v Ježíši Kristu stalo tělem a přebývalo mezi námi (J 1,14), abychom skrze něho (1 J 4,9) a v něm měli věčný život (J 1,4). Amen. 

 

Leden 2017   

Tomáš Butta
patriarcha



Tomáš Butta, patriarcha

Oldřich Nováček publikováno: 09.02.2017 03:29 zobrazeno: 1488x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus