WebArchiv - archiv českého webu

Na Řípu se 28. října uskuteční ekumenická pouť s modlitbou za domov.

28.10.2007 Milí přátelé nesnesitelné lehkosti bytí, které říkáme víra, dovolujeme si vás pozvat na ekumenickou pouť na Říp, odkud se prý kdysi s potěchou rozhlédl po české kotlině náš pratáta Čech.

Přijďte se znovurozhlédnout, jak utěšenou zem jsme dostali, a zároveň se potěšit, kolika barvami a melodiemi hraje církev a její souputníci. 28.října 2007 bude patřit Říp všem lidem dobré vůle, potulným komediantům, pracovníkům charit a diakonií, církevním představitelům, hudebníkům i poutníkům ze společenství všech možných vyznání. Budeme si staří mladí, křepcí i nekřepcí, důležití i obyčejní hrát a modlit se za to, aby bylo srdce Evropy zdravé, veselé a nadějné.

Přineste s sebou to nejlepší, co můžete nabídnout, hrst nápadů pro potěchu všech na kopci i daleko pod ním, nebo jen svou touhu uvidět církev svobodně hravou a neustaranou.

Dejte o sobě vědět, ať akordu české církve nechybí žádný tón, ba ani ten nejmenší půltón. Přijďte nabrat sil k úkolu prokvasit a prosolit domov, který máme tak rádi.

 

Nejnovější informace a průběžné upřesňování programu najdete na stránce Ekumenické rady církví www.ekumenickarada.cz. Dotazy a návrhy posílejte na adresu rip@ekumenickarada.cz, nebo volejte 271 742 326, 776 59 9977.

 



Přejato z Ekumenické rady církví v ČR

Lenka Nováková publikováno: 22.10.2007 11:29 zobrazeno: 5384x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus