WebArchiv - archiv českého webu

Záznam bohoslužby s připomenutím Tomáše G. Masaryka k 171. výročí jeho narození

18.03.2021

V neděli 7. března 2021 od 10 hodin v kostele Církve československé husitské v Praze 6-Dejvicích, Wuchterlově ul. 5.

Ke zhlédnutí na:

CČSH aktuálně a  www.aktualne.ccsh.cz

Církev československá husitská každoročně pořádá tradiční kulturně-společenské setkání k výročí narození Tomáše G. Masaryka v budově Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

V letošním roce se setkání nemohlo uskutečnit, ale Církev československá husitská si připomněla osobnost a význam T. G. Masaryka při bohoslužbě, která se konala v neděli 7. března 2021 od 10 hodin v kostele Církve československé husitské v Praze 6-Dejvicích, Wuchterlově ul. 5.

Bohoslužbu slova sloužil patriarcha-správce církve Tomáš Butta spolu s duchovním Tomášem Novákem. Na varhany zahrál a bohoslužbu skladbami doprovodil Jan Buriánek a na violoncello Eduard Šístek. Na závěr přítomné pozdravil místní farář Lukáš Volkman s aktuálním poselstvím. Prezidenta Masaryka připomněly též vystavené reprodukce dobových fotografií.

Po skončení bohoslužby byly položeny květiny u pomníku T. G. Masaryka na nedalekém Bachmačském náměstí, kde se nachází dejvické vlakové nádraží, nejstarší pražské nádraží, ze kterého cestoval prezident Masaryk do lánského zámku. Dodnes se v nádražní budově dochoval i jeho prezidentský salónek.

Na Bachmačském náměstí byla na závěr setkání zapálena svíčka u pamětního kamene Mistra Jana Husa. 

Akci připravil kulturní odbor CČSH ve spolupráci s NO Praha 6 - Dejvice.

Záznam ke zhlédnutí na: CČSH aktuálně a  www.aktualne.ccsh.cz

 




Oldřich Nováček publikováno: 18.03.2021 10:38 zobrazeno: 764x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus