WebArchiv - archiv českého webu

Kalendáře z Nazaretu – vhodný vánoční i novoroční dárek

Nazaret – středisko diakonie a misie CČSH – poprvé představil stolní kalendář. Má název Český rok J. V. Sládka. Obsahuje jeho 53 básní. Na každý týden jsme vybrali jednu báseň, přičemž jsme dávali přednost básním dětským a takovým, které přinášejí zklidnění a krásu a občas i svérázný humor. Myslím, že to v dnešním světě potřebujeme možná víc než generace před námi. Zvláštní je také výtvarná stránka nového kalendáře. U každé básně je ilustrace – kytička z českých luhů a hájů. Jedná se vlastně o herbář, který ovšem není zachycen fotoaparátem, ale je naskenovaný. Herbář vznikal v uplynulém půlroce a podílelo se na něm poměrně dost lidí. Do přírody pro kytičky vyráželi i klienti našich sociálních služeb – například vozíčkáři. Při presentaci kalendáře nám zazpívali táta s dcerou – Rosťa s Adélkou. Zajímavé na jejich vystoupení bylo to, že zhudebnili a zazpívali nám i básně obsažené v novém kalendáři.

V prodeji je i tradiční nástěnný kalendář Broučci, který je pozoruhodný tím, že každý jeho exemplář je originál a obsahuje obálku s překvapením. Každý dvacátý kalendář pak vyhrává keramickou lucernu z produkce našeho keramického kroužku pro děti. Cena obou kalendářů je 150 Kč. V případě zájmu je možno kalendáře objednávat na e-mailu: nazaretdilna@seznam.cz. Další info: www.nazaret.cz    (fil)

Oba kalendáře si můžete prohlédnout v přílohách.

Přílohy:

jpgKalendář nástěnný-vnějšek jpgKalendář nástěnný-vnitřek jpgKalendář stolní-vnějšek jpgKalendář stolní-vnitřek



Václav Drašnar publikováno: 10.12.2014 05:37 zobrazeno: 3259x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus