WebArchiv - archiv českého webu

Vánoční a novoroční pozdrav a nabídka z Nazaretu – střediska Diakonie a misie CČSH

Vážení přátelé,

na sklonku roku si Vás všechny dovoluji pozdravit jménem Nazaretu v Borovanech. Srdečně všem přeji požehnaný zbytek adventu a vše dobré v roce 2016.

Letošní rok byl významný nejen pro naši církev – prožili jsme řadu vzpomínkových akcí, které se věnovaly odkazu Mistra Jana Husa. V Nazaretu si velmi vážíme toho, že jsme se mohli některých těchto akcí účastnit – byli jsme na pouti v Sázavě, na slavnostním otevření Husova domu v Husinci, účastnili jsme se vzpomínkového programu na Staroměstském náměstí v Praze. Všude jsme mohli představit služby, které poskytujeme lidem s postižením, stejně jako výrobky našich chráněných dílen. Prodej výrobků nám významně pomáhá poskytovat sociální služby v našem denním centru a sociálně terapeutické dílně.

Klienti denního centra a sociálně terapeutické dílny se v letošním roce mnohem více podílejí na balení výrobků a jejich přípravě k prodeji. Tato činnost je nejen přínosem pokud jde o prezentaci  našich výrobků, ale zároveň je také výbornou ergoterapií.

  • V našich dílnách vznikly desítky malovaných hrnků s vtipným vyobrazením husitů – na některé se můžete podívat v naší galerii na portále Fler.cz; v případě Vašeho zájmu rádi namalujeme husitské hrnky na zakázku.
  • Všem, kteří mají rádi příběh Malého prince určitě udělá radost náš kalendář na rok 2016. Kalendář je v závěsném formátu o velikosti 58,5 x 78,5 cm. Na vytvoření předlohy pro kalendář se podíleli klienti denního centra a sociálně terapeutické dílny Nazaretu, předloha vznikla technikou plstění z vlny. Práce trvala několik týdnů. Součástí limitované edice kalendářů je  malá plstěná liška, kterou lze nosit jako ozdobnou brož. Také kalendář si můžete objednat na výše uvedených kontaktech, cena je 45,- Kč za obyčejný plakát, 100,- Kč za závěsný kalendář bez brože a 195,- Kč za závěsný kalendář s broží.
  • V začátku příštího toku Vás srdečně zveme na náš novoroční koncert, který se uskuteční v sobotu 9. ledna 2016 od 16.00 hodin v Husově sboru na Palackého náměstí v Č. Budějovicích. Program uvede jedna z našich nevidomých kolegyň z Nazaretu Hanka Špuláková, pak vystoupí zpěvák  Radek Žalud. V čase před i po koncertě si budete moci prohlédnout, popřípadě zakoupit výrobky z Nazaretu. Vstupenky lze zakoupit na portále www.cbsystem.cz nebo na místě před koncertem.

Na příští rok připravujeme řadu akcí, na kterých budeme prezentovat práci našeho diakonického střediska, informace vždy najdete na našich webových stránkách www.nazaret.cz – rádi Vás uvítáme. Velmi si vážíme podpory, které se nám kromě církve dostává od Jihočeského kraje, nadací, jednotlivců, dobrovolníků, města Borovany, města Trhové Sviny, Sdružení Růže i řady firem v regionu. Vážíme si všech získaných zakázek pro naše chráněné dílny, darů, dotací.

Na závěr přikládám ještě PF na rok 2016. Všem, kteří prožívají složité období přejeme to, co vystihuje staré irské požehnání, jež jsme pro PF 2016 zvolili: Na římsu tvého okna ať vždy dopadá sluneční paprsek, a v tvém srdci ať je jistota, že po dešti přijde duha.

Ještě jednou Vám z Nazaretu přejeme pokojné svátky.

Mgr. Marie Verboon Filipová

Žižkovo náměstí 1, 373 12 Borovany

www.nazaret.cz

tel.: 603 175 004, 736 711 253

PF 2016 a náhledy ikony a kalendáře najdete v přílohách. 

Přílohy:

jpgKalendář 2016 pdfPF 2016



Václav Drašnar publikováno: 16.12.2015 01:53 zobrazeno: 1507x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus