WebArchiv - archiv českého webu

Dětská výtvarná soutěž Žít ve společném domě

Milé sestry, milí bratři,
v rámci letošní Modlitby za domov, kterou připravujeme každoročně v rámci Ekumenické rady církví v ČR a letos se uskuteční Husově sboru CČSH ve Vršovicích,  se opět koná dětská výtvarná soutěž - o pěkné ceny a s možností, že budou vybrané obrázky i v přímém přenosu ČT právě v pořadu Modlitba za domov (28.10.)
Téma letošní výtvarné soutěže je velice nosné: Žít ve společném domě. Toto téma chceme propojit též s letošní 350. výročím úmrtí J. A. Komenského.
Více si děti mohou prohlédnout na motivačním klipu: 
https://www.youtube.com/watch?v=BlDkpQhJa48   a samozřejmě přečíst se všemi podrobnostmi v níže uvedených přílohách, které jsou určeny také pro rodiče, pedagogy, duchovní apod., pro všechny, kteří budou děti výtvarnou soutěží provádět. 
Pokud máte skupinku dětí, která se schází pravidelně, či nepravidelně, jistě najdete příležitost, kdy obrázky namalovat, popř. natočit videa apod. (o technikách a možnostech provedení včetně termínů soutěže - viz níže).
Pokud máte program pro děti na Noc kostelů, je příležitost zařadit malování obrázků pro výtvarnou soutěž a obrázky  - po vyplnění formuláře - viz příloha - odeslat do soutěže.

 Ale i když program specificky pro děti v rámci Vašeho programu Noci kostelů nemáte, ale přijdou Vám do sboru na Noc kostelů děti s rodiči, můžete vytištěný návod a plakátek dát rodičům a vyzvat je, aby s dítětem obrázek namalovali doma a odeslali ho později.
Po Noci kostelů jistě můžete také zajít do místní školy a domluvit se na tom, že připravíte kupř. povídání pro děti o Komenském a při té příležitosti budou děti malovat a obrázky pošlou do soutěže. Anebo pokud sami nechcete přednášet, je možné se domluvit s učitelkou/učitelkou výtvarné výchovy, seznámit ji se soutěží a vyzvat, zda by se s dětmi při výtvarné výchově do soutěže zapojila a namalovala s dětmi obrázky, které by ze školy následně do soutěže poslala.
Možností je celá řada, věřím, že najdete  tu správnou pro svůj sbor a zapojíte se do výtvarné soutěže pro děti na aktuální téma: Žijeme ve společném domě, což je i tématem celé letošní Modlitby za domov, o níž Vás ještě budeme informovat.
S přáním požehnaného Svatodušního času a Noci kostelů
                                                                                      Hana Tonzarová

Přílohy:

pdf4160-01-plakat_vv_mzd2020.pdf pdf4161-02_jak-na-to_vv_mzd.pdf doc4162-03_prihlaska_vv_mzd2020.doc



Josefína Hudcová publikováno: 12.06.2020 09:21 zobrazeno: 368x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus