WebArchiv - archiv českého webu

Pomůcka k pastoraci a misii

Chtěl bych se s Vámi podělit o naši zkušenost při hledání nových způsobů, jak budovat naše společenství a zároveň oslovovat lidi evangeliem ještě nedotčené.

Na začátku letošního postního období mne napadlo, že bychom mohli v naší NO zavést novou službu: „pobožnost Křížové cesty“. Jelikož jsem s touto pobožností neměl mnoho zkušeností, lehce jsem se inspiroval u známého římskokatolického autora Gilberta. Mnoho částí jeho brožury „Křížová cesta“ jsem však musel přepsat a přizpůsobit na naše husitské poměry. Domnívám se, že z toho vznikl zajímavý text „pobožnosti Křížové cesty“, který vnímavé posluchače hluboce provedl Tajemstvím Kristova utrpení.

Po tom, co byla tato nová pobožnost v naší NO vysloužena, vzbudila mezi věřícími nadšení a dohodli jsme se, že ji budeme příští postní období sloužit opět.

Domnívám se, že tato „pobožnost Křížové cesty“ by mohla být v mnohých našich NO dobrým pomocníkem jak v prohlubování, tak šíření evangelia, protože alespoň podle naší zkušenosti vnesla do Žamberka zajímavé a hluboké oživení obzorů naší víry.

Pokud byste někdo měl zájem, rád Vám přes e-mail pošlu vypracovaný text této pobožnosti:

ali-ccsh@seznam.cz                        

Aleš Toman



Václav Drašnar publikováno: 28.03.2014 09:36 zobrazeno: 2123x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus