WebArchiv - archiv českého webu

Tři vánoční představení v Litomyšli

Během letošního prosince můžete v Husově sboru na Toulovcově náměstí uvidět a uslyšet divadelně zpracované vánoční evangelium o narození Ježíše Krista ve třech podobách.

Nejprve k nám přijedou ve čtvrtek 11. prosince Víťa Marčík ml. a Adam Berger z divadla „Já to jsem“ a v 18.00 budou hrát i za pomoci dřevěných loutek svůj „Vánoční příběh“. Kdo jste je viděli v „Kolotoči pohádek“ nebo v „Pinocchiovi“, jistě tušíte, na co se můžete těšit, a vy ostatní se nechte překvapit.

Dalším naším předvánočním hostem bude v pátek 19. prosince v 18.00 výtvarnice a herečka Hana Voříšková z Chocně, která tu již pro děti hrála „Oříškovou chaloupku“ a svým kresleným divadlem  doprovázela koncert moravských lidových písní v podání manželů Vedralových „V širém poli hruška“. Tentokrát přijede se svým originálním stínovým loutkovým divadlem. V představení „Pokoj vám“ zazní vánoční evangelium v překladu Bible kralické a vánoční písně z Moravy a Slezska v nahrávce Komorního orchestru Leoše Janáčka a Hradišťanu. Toto divadélko má komornější charakter a vyžaduje úplné zatemnění. Proto proběhne v menší modlitebně. Kdo by se nevešel na první představení od 18.00, bude mít možnost účasti na dalším v 18.45 a může si mezitím prohlédnout výstavu betlémů v předsálí nebo se v Husově sboru zúčastnit souběžného vánočního zpívání.

Třetí divadelní pozvání do Husova sboru pak platí na 2. svátek vánoční - prvomučedníka Štěpána 26. prosince v 9.00 dopoledne, kdy nám zde opět  po roce zahrají děti a mládež svou vánoční hru, tentokrát „O Kristově narození podle Lukášova znění“. Vstupné na všechna představení je dobrovolné a výtěžek z toho posledního bude věnován na diakonickou práci.

Za Náboženskou obec Církve československé husitské v Litomyšli vás srdečně zve

 

                                                                                                                   Štěpán Klásek, farář  



Václav Drašnar publikováno: 21.11.2014 02:26 zobrazeno: 1799x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus