WebArchiv - archiv českého webu

K události v Nice

17.07.2016

Hluboce nás všechny zasáhla tragická událost ve francouzském městě Nice, k níž došlo 14. července. Jako občané Evropy i jako lidé žijící kdekoli na této zemi jsme vázáni úctou k životu druhého. Tento čin nenávisti k lidem, nenávisti k jejich životu je projevem temného zla a bezcitné krajní krutosti.

Ať již takové útoky jsou záměrem velké skupiny nebo jednotlivců, představuje terorismus nebezpečné falešné náboženství nenávisti a ideologii smrti. Je to pravý opak náboženství lásky Ježíše Krista, které se projevuje respektem, úctou a službou životu.

Modlíme se za všechny oběti tragické události v Nice a jejich blízké pozůstalé. Naše modlitby provázejí i ty, kteří čelí projevům násilí jako policisté a vojáci, zmírňují lidské neštěstí a bolest jako lékaři a záchranáři a pomáhají překonávat nepřestavitelně těžkou životní situaci ať již jako profesionálové i jako dobrovolníci.

Soucítíme s francouzským zarmouceným lidem a ceníme si jeho statečnosti v situacích, které prožívá.

 

Tomáš Butta

patriarcha Církve československé husitské

 

Červenec 2016



Tomáš Butta, patriarcha

Oldřich Nováček publikováno: 29.07.2016 01:49 zobrazeno: 1610x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus