WebArchiv - archiv českého webu

Ekumenická neděle roku 2008

21.09.2008 I letos se uskuteční již tradiční ekumenická neděle, při které se nejen spojíme v bohoslužbách, ale také dostaneme možnost přispět na první českou dálniční kapli. Více v dopise tajemnice ERC, sestry Dvořákové.

Vážené sestry, vážení bratři,


dovolte mi Vás co nejsrdečněji pozvat ke slavení Ekumenické neděle, kterou již  tradičně vyhlašuje Česká biskupská konference spolu s Ekumenickou radou církví.  Ta letošní připadá na 21. září 2008 a jejím obsahem budou bohoslužby, modlitební setkání a další  akce, kterými křesťané z různých církví oslaví společně den Páně, památku Kristova vzkříšení a seslání Ducha svatého. 

Ekumenická rada církví, respektive jedna z jejích členských církví, připravuje každoročně liturgii, jejíž texty jsou k dispozici v příloze tohoto mailu, na sekretariátě ERC a ke stažení na webových stránkách ERC (www.ekumenickarada.cz). Letošní pořad bohoslužeb připravila Evangelická církev metodistická.  Liturgii bude patrně poté nutno přizpůsobit místním podmínkám, ale doufáme, že i tak bude pořad bohoslužeb pomocí při přípravě společného shromáždění. Ekumenickou neděli také každoročně doplňuje tematická sbírka, letos na první českou dálniční kapli "Smíření", která byla v tomto roce otevřena na dálnici D5 a je památníkem všech lidských obětí dálniční dopravy a také, vzhledem ke své poloze na tradiční cestě mezi Čechami a Německem, symbolizuje smíření obou sousedních národů. Další informace o projektu kaple najdete v přiloženém dokumentu. Výtěžek ze sbírky zasílejte na účet Ekumenické rady církví v ČR 473 492 623/0300 pod variabilním symbolem č. 52725.

Milí přátelé, budeme velice rádi, když zahrnete program Ekumenické neděle do svého kalendária a pozvete ke slavení a setkání křesťany různých církví a vyznání z Vaší obce, farnosti a společenství. Zároveň se velice těšíme na Vaše informace o chystané akci, posléze třeba i fotografie a zprávy z uskutečněných setkání! S radostí je uveřejníme na našich webových stránkách.

S mnoha pozdravy a přáním Božího pokoje.

Zuzana Dvořáková
vedoucí tajemnice ERC v ČR

Ekumenická rada církví v ČR
Donská 5
101 00 Praha 10
tel: +420 271 742 850
mobil: +420 776 599 977
Příloha obsahuje formát doc. a pdf.

Přílohy:

pdfEkumenická sbírka - informace rtfLiturgie v doc. pdfLiturgie v pdf.



Kateřina Děkanovská publikováno: 18.08.2008 10:36 zobrazeno: 3493x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus