WebArchiv - archiv českého webu

Dvě vánoční představení v Husově sboru Litomyšli

Naším již tradičním předvánočním hostem bude v pátek 18. prosince v 18 h výtvarnice a herečka Hana Voříšková z Chocně, která u nás letos hrála své výtvarně originální divadelní představení „Pohyblivé obrázky“ za hudebního doprovodu manželů Vedralových v rámci Noci kostelů. Tentokrát opět přijede se svým stínovým loutkovým divadlem a v představení „Pokoj vám“ zazní vánoční evangelium v překladu Bible kralické a vánoční písně z Moravy a Slezska v nahrávce Komorního orchestru Leoše Janáčka a Hradišťanu. Kdo jste u nás byli na tomto představení již před loňskými Vánocemi, víte, že toto divadélko má komornější charakter a vyžaduje úplné zatemnění. Proto proběhne v menší modlitebně. Kdo by se nevešel na první představení od 18 h, bude mít možnost účasti na dalším v 18.45 a může si mezitím prohlédnout výstavu betlémů v předsálí nebo se v Husově sboru zúčastnit souběžného vánočního zpívání.

Další divadelní pozvání do Husova sboru pak také již tradičně platí na 2. svátek vánoční - prvomučedníka Štěpána 26. prosince v 9 h dopoledne, kdy nám zde opět  po roce zahrají děti a mládež svou vánoční hru, tentokrát „Vánoční příběh s rybami a houbami“. Vstupné na obě představení je dobrovolné. Výtěžek z toho druhého bude věnován na diakonickou práci.

Za NO CČSH v Litomyšli vás srdečně zve

Štěpán Klásek 



Václav Drašnar publikováno: 21.11.2015 04:30 zobrazeno: 1249x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus