WebArchiv - archiv českého webu

Noc kostelů 2014

Sestry a bratři,

 

srdečně zdravíme vás všechny, kteří jste se v minulosti zapojili do Noci kostelů, stejně jako ty z vás, kteří plánujete se nově zúčastnit v tomto roce. Vám všem, kteří jste již této akci věnovali svůj čas a otevřeli dveře kostelů, sborů a modliteben, připravili pro příchozí bohatý a pestrý program, chceme jménem organizačního týmu ještě jednou poděkovat. Noc kostelů se během krátké doby etablovala mezi portfolio událostí, které jsou vnímány širokou veřejností a stala se respektovanou akcí, která má své příznivce.

Je naší radostí vám oznámit, že Noc kostelů v roce 2014 bude 23. května. Již teď bychom vás chtěli i tímto dopisem motivovat k aktivní účasti. Promýšlejte, jaký program můžete příchozím nabídnout. Přihlašování kostelů bude, jako každoročně, probíhat přes internet, pomocí webového formuláře, na stránce www.nockostelu.cz. Váš kostel, sbor či modlitebnu s programem je možno přihlásit do 23. 3. 2014. Opět si budete moci objednat materiály (brožury, plakáty, bannery apod.), které budou později k vyzvednutí ve dvou várkách. V tuto chvíli zatím nevíme, zda budou materiály opět zdarma, ale vše bude jasnější během zimních měsíců. Záleží na tom, nakolik se nám podaří sehnat grantové dotace a sponzory. I proto si dovolujeme požádat i vás – pokud máte mezi svými farníky podnikatele, mecenáše a případné sponzory, neváhejte i vy požádat o podporu pro Noc kostelů – třeba jen lokální, pro svůj kostel či sbor. Každá pomoc je vítaná a počítá se!

Také bychom vás rádi poprosili, pokud se při různých společenských událostech setkáváte např. se starosty obcí, měst, abyste se jim o Noci kostelů zmínili a případně požádali o udělení záštity, o podporu. I toto je důležité a informace o Noci kostelů se tím může přiblížit k širšímu spektru potenciálních návštěvníků. Pokud se vám podaří záštitu získat, prosíme, abyste nás obratem informovali, abychom informaci mohli umístit na webové stránky Noci kostelů.

Pro všechny vaše dotazy bude během celé doby, tj. od teď až po termín Noci kostelů, k dispozici e-mail: Nockostelu.Praha@gmail.com, kam můžete zasílat své dotazy. V letošním roce jsou členkami přípravného týmu Pražského arcibiskupství (tento tým koordinuje Noc kostelů v Praze a Středočeském kraji) za Ekumenickou radu církví v ČR Ivana Kuglerová ze Starokatolické církve a Sandra Silná, generální sekretářka Ekumenické rady církví v ČR, které také rády zodpoví vaše dotazy. E-mail: erc@ekumenickarada.cz

 

S přáním hojnosti Božího požehnání,

 

Sandra Silná

generální sekretářka Ekumenické rady církví v ČR

(Výňatek z dopisu)



Václav Drašnar publikováno: 13.02.2014 03:41 zobrazeno: 2269x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus